09. 08. 2012.

Sugar, sugar, came on honey, honey...you are my...sugar scrub

evo uživamo na terasi na 35 stupnjeva u prekrasnom pogledu:


Dobro malo je prevruće, ali uvjek nekakav vjetrić pirka, pa se može izdržati. Ne znam da li je to samo nama, ali svake godine je sve toplije i toplije. Ali, pogled je zaista fantastičan!!!
Na more nismo donijele niti pribor za izradu sapuna (ionako ih je na ovoj vrućini teško raditi).  No slobodnog vremena imamao dosta pa smo odlučile probati napraviti nešto novo. Naime, prije koju godinu za Božić sam dobila na poklon set kozmetike za kupanje. U njoj je od svih proizvoda najviše oduševljenja izazvao „sugar scrub“. Uvijek nam se činilo kako je to nešto komplicirano za napraviti, sve dok nismo malo potražile po internetu, a onda i same probale. Sa našim uratkom smo prezadovoljne. Koristite ga dok ste pod tušem. Utrljate na mokru kožu i dobro isplahnete. Šečer će napraviti piling, a maslinonvo ulje će vašoj koži dati baršunasti osjećaj. Probajte!!!! Mi smo duševljene.
Osim šećera možete koristiti i sol (ali ona može biti pregruba i problematična ako imate ranice), mljevene zobene pahuljice za lice, kavu (protiv celulita) ....i ..pustite mašti na volju. Također, budite maštoviti i što se tiče ulja koja koristite, možete dodati i vitamin e koji je odličan protiv starenja kože, par kapi nekog eteričnog ulja ili pak ekstrakt vanilije (ali onda ćete sigurno doći u napast da ga pojedete).
Recept koji ćemo vam pokazati je nešto najjednostavnije. Inspriaciju smo dobile na ovom blogu: http://www.tipjunkie.com/sugar-scrub/

Mjere su okvirne... prvi put smo stavile previše ulja, pa smo morale paziti da se ne pokliznemo u kadi kod tuširanja.
Sastojci u našem receptu: 4 žlice bijelog šećera, 4 žlice smeđeg šećera, malo meda, maslinovo ulje

                                 
Izmješali smo bijeli i smeđi šećer.

Šećere smo dodale u med i pomiješale
                            

Dodamo ulje u željenoj količini. Ne smije biti prerijetko jer će koža ostati premasna.
                           

Možete spremiti u staklenku i koristiti jednom tjedno.... a možete nekome i pokloniti. 

Toliko od nas za sada ...
Sorry, no english this time - except the title:-).